top of page

Acerca de

geocache-398019_1920.jpg

Geocache Getevallei

In heel de Sportregio Getevallei kan je terecht om op zoek te gaan naar geocaches.

Met onze sportregio willen we in plaats van alleen activiteiten aan te bieden in één bepaalde gemeente of stad, ons ook richten naar activiteiten die je gedurende een ganse periode in alle steden en gemeenten van onze sportregio kan beoefenen.

Een eerste activiteit die we hier geschikt voor vonden is geocache.

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van GPS coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen.

Hoe begin je aan een geocache?

Da’s simpel: iemand verstopt een waterdichte doos of ‘cache’ ergens in de natuur en laat de exacte gps-coördinaten achter op een website, in dit geval op  www.geocaching.com.

Zo kan je op eigen houtje op zoek gaan naar de verschillende caches in een gebied, terwijl je onderweg langs mooie plekjes wandelt die je zelf nooit zou ontdekken! Je bevindingen over de zoektocht noteer je samen met je naam en de datum in het logboek dat in de doos zit. Dit jaar hebben we slechts 1 cache per deelgemeente gelegd, in 2022 komt er nog eentje en 2023 nog een.

Wat heb je nodig?

  • Een wandelgps of smartphone met gps-functie.

  • Geocaching app

  • Stevige wandelschoenen

  • Een balpen om het logboek te tekenen.

Moeite met de geocaching app van www.geocaching.com? Klip op deze handleiding

 

 

Als je werkt met een wandelgps/tracker (en dus niet via gsm) kan je deze handleiding gebruiken

Voor wie?

In principe kan je dit doen met het hele gezin.

Bij elke cache krijg je een indicatie van de moeilijkheidsgraad van het terrein en hoe goed het doosje verstopt is. Sommige caches zijn makkelijk te vinden, terwijl je voor anderen je beste speurneus moet opzetten. Of ze liggen pas op het einde van een kilometerslange wandeltocht.

 

Hou dus rekening met de fysieke capaciteiten van je kleine stappers wanneer je je route uitstippelt.

Opgelet: Let wel dat je niet enkel de cache, maar ook de omgeving achterlaat zoals je ze gevonden hebt. Zo blijft de zoektocht ook leuk voor de mensen die na je komen.

In het nieuws

bottom of page